måndag 18 oktober 2010

Deppigt och brunt

Men vad är det här? Imorse (kl 05.00) när jag torkar mig kommer det brunt på pappret. Hela dagen har jag upprepat mantrat "det får inte vara missfall, det får inte vara utomkveds, det får inte vara missed abortion det får inte vara ofostrig graviditet". Inget mer brunt har synts. Men vad var det? Varför dyker de här små flytningarna upp precis när jag börjar lugna ner mig?

Och inte kan jag åka till gynakuten heller. Vad heter det på tyska?

Jag väntar och ser hur det utvecklar sig, längtar hem sååå mycket och veckan har bara börjat.

13 kommentarer:

  1. Fortsätt med mantrat! Det får inte och det ska inte vara missfall. Blödningar och lite bruna flytningar är jättevanligt även vid en fullt frisk graviditet men jag förstår att du blir orolig. Låter bra att det bara varit det lilla och jag hoppas att det fortsätter så. Självklart kan du söka gynakuten i Tyskland om du känner att du inte står ut med oron. Slön vanlig akutmottagning och berätta om dina problem så ska dom kunna slussa dig vidare. Världens största kram till dig!

    SvaraRadera
  2. Jag hade en blödning och blev jätteorolig, men blev lugnad - ifall man inte har ont så är det ingen fara. Men håller med föregående, det är skönt att ringa och kolla.

    SvaraRadera
  3. Har hört att lite brunt inte ska vara någon fara, så upprepa mantrat tycker jag. Kram.

    SvaraRadera
  4. Förstår du blir rädd, men det är säkert helt ok eftersom det är jättevanligt. Jag har bott i Tyskland, de har fantastisk sjukvård - så tveka inte att söka om du mår dåligt.

    Stor kram och mina tankar till dig.

    SvaraRadera
  5. Tyvärr vet jag av egen erfarenhet att det inte alls behöver göra ont. Har inte haft ont vid någon av mina två Ma:n eller det missfall jag hade. MEN: Bruna flytningar är nada. Jag har det med, det kommer och går. Det är vanligt. Det är antagligen bara så att det händer så mycket där inne, det vidgar sig osv, så blir det lite mer lättblödande och dom små blödningarna kommer ut som bruna flytningar. Gammalt blod alltså, betyder det när det är brunt. Forsar det ut rött nytt blod, ja då kan man börja oroa sig, men det händer att allt är helt okej ändå =)
    Hade blödningar med mina missfall och hade blödningar med min son, skillnaden på blödningarna var att vid missfallen så kom det mycket mer. Så jag oroar mig (eller ja, jag oroar ju mig jämt ändå men försöker iallafall) när det kommer riktigt med blod. Annars ta det lugnt, tror jag =)

    SvaraRadera
  6. Av detta kan vi lära oss missfall kommer som det kommer och det inte går att skydda sig! Anonym - du menade säkert väl, men jag tycker det är lite konstigt att skriva här om missfall som inte gör ont när det Barnärlivet behöver är pepp, speciellt när hon uppenbarligen är långt hemifrån. Ville bara säga det. / S

    SvaraRadera
  7. Var det mig du menade? Jag peppade ju! Jag skrev ju att MEN: Bruna flytningar är ingenting. Och det tycker jag inte heller.

    Men samtidigt tycker jag inte det är nån idé att fortsätta sprida "myter" om att det inte är fara om man inte har ont. Alltså, som du skriver, missfall kan se ut hur som helst och det kan drabba vem som helst. Det enda man kan lugna sig med om det blir akut är ultraljud, men inte ens det är säkert, för det kan gå åt helskotta dagen efter liksom.

    Det var däremot inte menad att skärra upp någon, jag tycker inte att personen bakom bloggen ska oroa sig för sina bruna flytningar, så jag ville inte skärra upp någon med mitt inlägg.

    Det jag ville berätta var nog sanningen tror jag, för jag vet iallafall att jag tyckte det var jobbigt när jag fick mina missfall att folk upprepade som ett slags mantra för mig att det var ingen fara för att 1. jag inte hade ont 2. jag inte blödde tillräckligt 3. det händer sällan en tredje gång osv osv.. Jag tyckte det var så onödigt sen eftersom det inte hjälpte mig något. Och även om personen bakom bloggen skulle få ont så behöver inte heller det betyda att det är fara, för jag har rejält ont ibland utan att det varit nån fara.

    Men så kännde jag! Och jag kanske inte skulle skrivit det här, men iallafall, som jag skrev, jag ser ingen andledning till oro, det händer så mycket i kroppen nu som kan förklara små blödningar och bruna flytningar.
    Och det kan jag skriva och påstå, tyvärr kan jag inte ställa mig bakom påståendet att det är ingen fara så länge det inte gör ont. Så jag gjorde inte det heller.
    Därmed inte så att jag vill oroa upp nån eller inte peppa.

    Jag håller tummarna för Barnärlivet och peppar, det kommer gå bra det här tror jag! =)

    SvaraRadera
  8. Kramar i mängder!!

    Håller alla tummar och tår jag har - och hoppas att allt är okej.

    SvaraRadera
  9. Sussi - ja, det var dig jag menade. I mitt fönster stod det anonym sen såg jag "Sussi", ledsen att det flummade till sig.
    Men jag själv varit i situationen som Barnärlivet är i och oron kan verkligen gnaga ihjäl en. Och då jag fick ont i magen av ditt inlägg och tyckte det var en konstig sak att skriva reagerade jag. Men förstår att din intention med inlägget kanske inte var så och ja, det var jag som överreagerade. Möjligen har bloggens ägarinna inte reflekterat så som jag gjorde och vem är då jag säga något? / S

    SvaraRadera
  10. S:

    Ja, men jag förstog hur du menade. Har haft 3 missfall och är gravid igen så förstår oron.
    Vet inte varför jag skrev sådär, kanske själv blivit lite avtrubbad av alla missfall jag haft och liksom ja det går som det går. Eller nått.
    Förstår att det var en konstig sak att skriva och jag skulle ha skitit i det såhär i efterhand.
    Men men, jag hoppas oron släpper för oss alla =)

    Ha det bra, både du och bloggens ägare. (Sorry att det blev lite chatt av din blogg!)

    SvaraRadera
  11. Jag hade MA I januari jag hade inte ont det kom bruna flytningar o brunt på pappret i omgångar inte alla toabesök o inte alla dagar.. Jag ringde från efter jul att jag vill komma in men dom sa att det inte var någon fara.. När jag väl fick komma in i januari, när jag var i v12 så visade det sig att den hade dött v 7+5, hade inte ont och jag kände mig gravid.. Men så lurad.. Och så ledsen att jag gått och trott att jag var gravid i v12 men allt var avstannat i sju. :( så jag tycker man ska åka direkt in man blöder lite.. Det ska jag göra nu. Är i v sju och överlycklig men ändå dödsledsen för nu kommer det bruna flytningar igen.. :( vill bara att det ska vara ok. Men misstänker pågående missfall..

    SvaraRadera
  12. Jag hade MA I januari jag hade inte ont det kom bruna flytningar o brunt på pappret i omgångar inte alla toabesök o inte alla dagar.. Jag ringde från efter jul att jag vill komma in men dom sa att det inte var någon fara.. När jag väl fick komma in i januari, när jag var i v12 så visade det sig att den hade dött v 7+5, hade inte ont och jag kände mig gravid.. Men så lurad.. Och så ledsen att jag gått och trott att jag var gravid i v12 men allt var avstannat i sju. :( så jag tycker man ska åka direkt in man blöder lite.. Det ska jag göra nu. Är i v sju och överlycklig men ändå dödsledsen för nu kommer det bruna flytningar igen.. :( vill bara att det ska vara ok. Men misstänker pågående missfall..

    SvaraRadera
  13. Jag hade MA I januari jag hade inte ont det kom bruna flytningar o brunt på pappret i omgångar inte alla toabesök o inte alla dagar.. Jag ringde från efter jul att jag vill komma in men dom sa att det inte var någon fara.. När jag väl fick komma in i januari, när jag var i v12 så visade det sig att den hade dött v 7+5, hade inte ont och jag kände mig gravid.. Men så lurad.. Och så ledsen att jag gått och trott att jag var gravid i v12 men allt var avstannat i sju. :( så jag tycker man ska åka direkt in man blöder lite.. Det ska jag göra nu. Är i v sju och överlycklig men ändå dödsledsen för nu kommer det bruna flytningar igen.. :( vill bara att det ska vara ok. Men misstänker pågående missfall..

    SvaraRadera