fredag 3 juni 2011

CTG och läkarbesök

Vi var inne på kontroll idag. Skulle ha gått hos specialistmödravården, men de hade tydligen för många personal sjuka så vi blev istället skickade till förlossningen. Jag sa till K medan vi vandrade ditåt att det här betyder att det blir tredje gången gillt på förlossningen den dagen vi faktiskt åker in och ska föda. (Hoppas jag)

CTG-kurvan var enligt läkaren ett skolboksexempel. Däremot lekte mitt blodtryck konstiga leken igen. När sjuksköterskan tog det före och efter CTGt var det högt. Sen tog en läkare det och då var det ok. Mycket skumt. Jag hoppas att det inte är något allvarligt iaf.

Tycker att jag har börjat få huvudvärk under dagen. Vet dock inte om det har med värmen, brist på sömn i natt eller om det faktiskt hör ihop med det höga blodtrycket. Får se hur det känns imorgon helt enkelt.

Innan vi gick fick vi en tid för igångsättning också, eller snarare en tid att RINGA om igångsättning. Onsdag morgon är det som gäller.

Svar till Lisa som undrade om CTG innan igångsättning i Sverige: Jag har inte den blekaste, jag antar att de gör lite undersökningar innan de de facto sätter igång en. Men vi får väl se på onsdag (fast jag HOPPAS att vi har fått barn innan dess...)

2 kommentarer:

  1. De kör garanterat en CTG på dig för att veta läget - samt en undersökning. Är beroende av hur det ser ut som de anpassar metod för igångsättning, för att göra det som är mest lämpligt så att det ska gå smidigt.

    Försök bara att ta det så lugnt du kan - igångsättning kan, som sagt, vara jättebra!

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Jag har för mig att de körde både ctg och undersökning innan vi blev igångsatta. Vi var på Sös (har för mig att du bor i sthlm men vet inte om sös är ert sjukhus) och där var de hur som helst jättebra.

    SvaraRadera